ПП ГЕРБ откриха есенната парламентарна сесия с декларация

В декларацията управляващите апелираха към единство по приоритетните за актуалната национална и световна обстановки

От ПП ГЕРБ откриха есенната парламентарна сесия с декларация, в която обявиха приоритетите си за настоящия политически сезон.

В декларацията управляващите апелираха към единство по приоритетните за актуалната национална и световна обстановки.

Като основни, те посочиха, приемането на закони и законови поправки, които да гарантират оптимална сигурност на границите на страната ни, което е основен приоритет за този парламентарен сезон.

Реализирането в пълен обем на съдебната реформа, приемане Закона за държавния бюджет, както и бюджетите на Здравната каса и общественото осигурияване, публичните финанси - работа върху целенасочени политики за подобряване на професионалния капацитет на населението в Северозападна България, Родопите, Странджа и останалите икономически изостанали райони в страната.

Като следващи приоритети, управляващите посочиха председателство на България на Съвета на ЕС, както и енергийната диверсификация, укрепването на капацитета на въоръжените сили на държавата, както и задълбочаването на международното сътрудничество в сферата на сигурността.


Във връзка с предстоящите президентските избори, от ПП ГЕРБ заявиха,  че очакват за бъдещият президент на България  да се мисли отсега не като за политическо лице на победила в изборната надпревара партия, а като за перспективен и добър държавник.

Пълния текст на декларацията можете да прочетете тук.