Фандъкова: Президентската ми номинация не е на дневен ред, продължаваме с ремонтите

„Издигането на кандидатурата ми за президент не е на дневен ред за мен”. Това заяви в ефира на "Нова телевизия" кметът на София Йорданка Фандъкова, чието име бе едно от най-спряганите в публичното пространство за кандидат-президент на управляващата партия ГЕРБ. Това изказване на столичния кмет е фактически второто в рамките на 24 часа, с което  Фандъкова отрича слуховете, че именно тя ще е номинацията на ГЕРБ за поста на „Дондуков” 2. Вчера Фандъкова заяви това и пред журналисти, събрали се на инспекцията на ремонта на столичния булевард "Владимир Вазов".

Фандъкова е категорична, че в края на летния сезон има много работа, свързана с подобряването на инфраструктурата в столицата, като това не ѝ позволява да мисли за президентските избори.

Кметът на София обяви, че до края на днешния ден ще бъдат премахнати стесненията на булевард „Цариградско шосе”. Ремонтните дейности обаче щели да продължат до 6 септември.„За последните три години подменихме над 50% от автобусите на градския транспорт”, отчита още Фандъкова.

По повод на протестите заради презастрояване в квартал „Младост” през изминалите седмици, столичният кмет заявява, че предстоят промени в устройствения план. С тази задача вече се е заел екип от специалисти, който ще съгласува решенията си и с граждански организации, уверява Фандъкова.