Областните структури на БСП смятали за правилно скъсването с АБВ, заяви Нинова

Областните структури на БСП смятат за правилно, че са прекъснати разговорите с АБВ. Това заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията, на което бе официално утвърдена кандидатурата за президент на ген. Румен Радев, предава "Фокус".

Нинова уточнява, че миналата седмица ръководството на партията е поканило на среща всички областни председатели на БСП преди заседанието на Националния съвет. „Обяснихме какво е наложило тази промяна“, казва Нинова, посочвайки, че е било поискано тяхното мнение.

Нинова уточнява, че и партиите от коалиция „БСП лява България“ също подкрепят ген. Радев да бъде издигнат от инициативен комитет. „Днес на Националния съвет се чуха всички аргументи и мнения. Ген. Радев е номиниран от Националния съвет на БСП, ако си спомняте на предишното заседание на наш Пленум. Партията не отстъпва от тази номинация и БСП ще има своите представители в Инициативния комитет и партиите от коалиция „БСП Лява България" също“, коментира лидерът на БСП.

Според нея инициативният комитет е формата, с която осигуряват широка подкрепа и от граждански структури, авторитетни хора в България, които допълват партийната подкрепа на БСП за ген. Радев.