Страхотно начало за Цвети Пиронкова на US Open

Пиронкова за втори път се оказа непреодолимо препятствие за Виржини Разано на US Open

Цветана Пиронкова стартира с убедителна победа участието си на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Първата ни ракета елиминира получилата "уайлд кард" за състезанието Виржини Разано (Франция) след 6:1, 6:2 и се класира за втория кръг на надпреварата, съобщават от БФТенис.

Българката направи ранен пробив в мача, за да поведе с 3:1 гейма в първия сет, а след това спечели без проблеми частта с категоричното 6:1. Пиронкова продължи да доминира, като с 11-ия си пореден гейм поведе с 5:0 във втората част. Французойката спечели два мачбола, но накрая се случи закономерното с оглед показаното на корта и нашата представителка взе сета с 6:2, а с това и мача.

Това е втори успех на Цвети над тази съперничка от четири срещи. Пиронкова за втори път се оказа непреодолимо препятствие за Разано на US Open, след победата с 6:2, 6:3 през 2013 г. Най-добрата ни тенисистка участва за 11-и път в престижния турнир в Ню Йорк, като най-доброто ѝ представяне до момента бе през 2012 г., когато стигна четвърти кръг. Следващата съперничка на Цвети ще бъде 14-ата в света Джоана Конта (Великобритания), която отстрани Бетани Матек-Сандс (Австралия) с 6:3, 6:3.