Собствеността в Левски може да се забави

Изпипват се детайли по документацията

Смяната на собствеността в Левски може и да се забави, съобщава “24 часа”. Причината е, че до последния момент се доизпипват детайли по документацията, с която трябва да се официализира прехвърлянето на акциите на Левски АД.

По план промените в собствеността на клуба от стадион “Георги Аспарухов” трябва да бъдат обявени по време на общото събрание. То трябва да стартира в 10 часа в зала 3 на НДК. А точка 7 от дневния ред включва “Промени в състава на Надзорния съвет на дружеството”.

На заседанието на общото събрание по план трябва да стане ясно, че бизнесменът Спас Русев става едноличен собственик на Левски. А досегашните босове Иво Тонев, Александър Александров и Николай Иванов да се оттеглят, прехвърляйки акциите си на новия собственик. Утре ще стане ясно и дали наистина ще се наложи забавяне за документалното приключване на сделката и формално встъпване във власт на Спас Русев от бъдеща дата.

Вече стана ясно, че Наско Сираков се завръща за трети път като ръководител в “Левски”. Легендарният голмайстор и успешен директор този път трябва да стане президент на любимия си клуб. Очаква се в управлението да влезе и бившият председател на Левски Георги Марков. Преди време именно той обяви, че “много богат и фин бизнесмен, с добър авторитет и позиции” става едноличен собственик на Левски. Това е 62-годишният Спас Русев. Президентския пост обаче бизнесменът е отредил за Сираков.

 Промени в треньорския пост към настоящия момент не се очакват. В бъдеще със сигурност ще се активира план за връщане на Станимир Стоилов.