Отборна рокада за тенис турнир в Букурещ

Рокада на българските отбори ще бъде направена за международния турнир в Букурещ за момичета и момчета до 12 г., който ще се проведе от 19 до 25 септември

Рокада на българските отбори ще бъде направена за международния турнир в Букурещ за момичета и момчета до 12 г., който ще се проведе от 19 до 25 септември. В румънската столица първоначално бе планирано да играят състезателите от „А“ националния ни тим по проекта „3Т“, но треньорите решиха да им дадат почивка и на тяхно място да заминат представителите на „Б“ състава, информират от БФТенис.

Както е ясно програмата „3Т – Тенис Тийм Талант“ на БФТ и партньорите й "БНП Париба"-България, "Адвент груп", Asics и ИК ЗИП ЕООД обхваща по 2 момчета и 2 момичета до 12 г. във всеки от двата отбора. Благодарение на нея „А“ тимът играе в 9 международни турнира, а „Б“ - в 6, това лято.

„Много пътувания и участия са натрупаха на децата от първия състав, затова решихме да им дадем по-дълга почивка преди силния турнир в Градинян (Франция) през октомври, който е финален за проекта. На тяхно място в Букурещ ще играе „Б“ съставът ни“, разясни националният треньор Йордан Кънев, който ще води нашите в Румъния.

В състава ще настъпят някои промени. На мястото на контузената Стела Пеева (ТК „Авеню“, Бургас) ще замине Виолина Митрофанова (ТК „Спорт Палас“, Сливен), която вече игра на двойки с другата представителка на „Б“ тима – Мария Танева (ТК „Нова Загора“), и стигнаха финал на „Редута къп“ в София. При момчетата се завръща Виктор Марков (ТК „Диана“, София), който лекуваше травма, а четвъртият участник е Андрияно Дженев (ТК „Хасково 2015“).