Монако показа на Лудогорец как се бие ПСЖ

Локо (Пд) предупреди "орлите" за нестабилна защита

Изненадващо или не, Монако победи ПСЖ с 3:1 на свой терен. По този начин монегаските показаха нагледно на Лудогорец как може да бъде победен съперника на разградчани в групите на Шампионска лига.

Още при победата на парижани като гост над Бастия с 1:0 се видя,че на този етап напускането на Ибрахимович и треньорската промяна на Лоран Блан с Унай Емери ще създаде проблеми на тима от "Парк де Пренс".

Без Ибрахимович ПСЖ прилича към този момент на обикновен отбор. Шведът от босненски произход правеше голямата разлика между тима и останалите съперници във френсксата Лига 1. Също така Унай Емри,поне в първите три кръга на първенството, не е показал,че  е удачния заместник на Лоран Блан. По една или друг причина Блан, като французин си знаеше как да побеждава в собственото си първенство. А Емри тепърва ще напипва с новия си отбор начина по който да води тима към победи. В интерес на истината Бен Арфа не тръгва така добре с ПСЖ, както го направи миналия сезон с Ница. След като Ибра го няма, Кавани няма от кой да бъде критикуван, когато изпуска голове. Сега го "прави на воля".

Така,че до първия мач между Лудогорец и ПСЖ в София на 13 септември едва ли нещо ще е съществено променено в новия облик на парижани. И лудогорци може да се възползват защото терена ще е на тяхна страна,а и имат добри халфове и нападатели, които бързо да поставят в мат съперниковите отбрани.

Проблемът на Лудгорец е очевидно в защитата. Видя се във втората среща в Пилзен с Викпория. Повтори се и на "Лаута" срещу Локо(Пд). Лудогорци бяха спечелили мача след попадениенто на Кешеру за 2:1, но грешки в защитата и неразбирателство при изпълнението на фаула от Симеон Райков доведоха до попадението във вратата на Владо Стоянов, който също можеше да се намеси по-добре.

Така,че Лудогорец трябва да поправи защитния си вал, ако иска да не губи точки в Първа професионална лига. В още по-голяма степен важи това и за тежките мачове в групите на Шампионската лига, които предстоят.