Самостоятелно участие в изборите е най-добрият вариант за ГЕРБ, смята Цветанов

Зам.-председателят на управляващата партия заяви това по време на посещение в Благоевград, където се срещна с предизборния щаб на ГЕРБ в града

За ГЕРБ самостоятелното участие в президентската надпревара е най-добрият и успешен вариант. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по време на работна среща с предизборния щаб на ГЕРБ в Благоевград, съобщават от пресцентъра на управляващата партия.

Важно е заради тревожната външнополитическа обстановка страната да остане стабилна, добавя Цветанов. Той е категоричен, че победа на ГЕРБ на предстоящите избори ще гарантира стабилността на страната. „Не трябва да се допуска да се създават проблеми с бежанците - само така държавата ще върви още по-уверено напред, затова усилията на правителството и на премиера Борисов са насочени в тази посока”, подчертава зам.-председателят на ГЕРБ.   

По време на срещата е коментирана организационната работа на структурата на ГЕРБ в Благоевград, свързана с предстоящия президентски вот. Обсъдени са конкретните задачи, които има пред областния щаб за по-добрата стиковка на предстоящите събития по време на кампанията в 14-те общини в Благоевградска област.

Кандидатпрезидентската двойка ще бъде обявена след 22 септември, съобщава още Цветанов. „Ние в ГЕРБ си вършим работата, обикаляме страната, щабовете са готови. Разполагаме с възможно най-добрата кандидатура и съм уверен, че българските граждани отново ще ни гласуват доверие ”, заявява той.

По-рано днес Цветан Цветанов заяви в интервю за БНТ, че периодът от 20-22 септември до 2 октомври е "разумен" за обявяване на кандидата на ГЕРБ за президентското кресло.