Пожарът в Кресненското дефиле е овладян

Има все още огнища, които тлеят и горят, но на място са екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

Овладян е пожарът в гората над село Стара Кресна, съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. По думите му, засегната площ е около 40 декара, но тя ще бъде уточнена допълнително.

„Новината от последните минути е, че пожарът е овладян, т.е. - ограничен е. Има все още огнища, които тлеят и горят, но на място са екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и екипи на Югозападно държавно предприятие“, уточни Бисер Михайлов.

 

Огънят пламна късно снощи в гориста местност малко преди тунела на Кресненското ханче в посока Сандански. За кратко дори беше спряно движението на влаковете в посока Гърция.
Гори левият склон, близо до жп линията и пътя. Заради тъмнината работата на пожарникарите е била сериозно затруднена през нощта.

Усилията на пожарникарите са били насочени предимно към това пожарът да не прехвърли билото и да достигне най-близките къщи на село Стара Кресна.