Близки и приятели си взеха последно сбогом с Димитър Цонев

Повечето от тях не носеха цветя, заради призива - парите за това да бъдат дарени на фондацията, която ще бъде създадена в негова памет

Близки, приятели и колеги на журналиста Димитър Цонев се сбогуваха с него в църквата "Свети Седмочисленици", съобщава БНР.  Повечето от тях не носеха цветя, заради призива - парите за това да бъдат дарени на фондацията, която ще бъде създадена в негова памет.

За мен е огромна загуба. Загубих един от най-близките ми приятели. Нямате си представа какво е в телевизията, получаваме телеграми, хора идват, пишат последно сбогом в книгата за съболезнования, която сложихме в неговия кът. Когато виждам тези кадри и снимки, които сме сложили, просто не мога да повярвам, че той няма да отвори вратата на студиото и да каже: "Анкова, как беше?" - сподели Вяра Анкова.

Много добър, много почтен човек, професионалист. Не познавам толкова добър човек сред журналистите. Винаги е имал възможност да ме постави натясно мен или някой друг от събеседниците си, но никога не го е правил. Винаги е бил добронамерен, почтен. Един от най-добрите хора изобщо, които познавам - каза Мая Манолова.

Много добър човек, много спокоен, много мъдър и много добронамерен. Човек, който можеше да анализира, можеше да говори, а можеше и да мълчи - коментира Цветанка Ризова

Вечна му памет! Аз ще го запомня само с добро. Той самият беше голям добряк. Много ми помогна във времето, когато бях премиер. Имаше феноменално чувство първо за отговорност и професионализъм, но и на хумор и да импровизира в трудни моменти и въобще винаги беше чудесна подкрепа. Лъчезарен човек. Жалко, че си отиде - думи на Симеон Сакскобургготски.

Огнян Герджиков: "Беше най-слънчевият и позитивен човек, когото аз съм срещал. Още от студент ми правеше впечатление с това излъчване, което имаше на човек изключително оптимист, ведър, слънчев и така ще го запомня, заяви" той пред БНТ.

Красимир Минев: С Митко започнахме двамата в "По света и у нас", когато започна да се води по двойки. Така че е много трудно да се говори за него в минало време, много е тежко наистина, никога не съм вярвал, че този човек ще си отиде така, защото съм сигурен, че имаше още много какво да даде и на БНТ, и на журналистиката, и на хората, които го обичаха.

Даниела Кънева: Митко е личност и много телегеничен и на екрана, и в живота. И разбира се, винаги излъчваше много стабилна и положителна енергия.

"Винаги подготвен - така ще го запомним ние", споделиха колегите от БНТ за популярния и обичан журналист. "Той служеше на обществото и заради това толкова много хора дойдоха, за да си вземат последно сбогом с Митко Цонев.

Нека да е лек пътят на Митко Цонев към безкрая. Светла му памет!"