Ген. Попов: Днес заедно отдаваме почит на героите

Началникът на отбраната генерал Константин Попов: Връх Шипка е един от върховете на българския национален дух и личната ни отговорност пред днешна България

Началникът на отбраната генерал Константин Попов: Връх Шипка е един от върховете на българския национален дух и личната ни отговорност пред днешна България„Горд съм, че днес съм тук сред вас - достойни българи, наследници на едно велико дело, на една велика епопея. Днес заедно отдаваме почит на героите - на загиналите, но и на победителите. Смели и храбри хора, със славни сърца, които от този висок връх възвестиха възкресяването на България.“ Това каза началникът на отбраната генерал Константин Попов днес, 27 август, в словото си по повод 139-ата годишнина от Шипченската епопея. „Днес е времето да се обърнем към себе си, към сърцата си и да решим какво можем и какво искаме да дадем на България. Дали можем да бъдем достойни наследници на предците си, дали днес можем да градим България? Всички вие тук сте доказателство, че можем в името на България - Родината, която я е имало и ще я има за нашите деца“, каза още генерал Попов.

Във военния ритуал по повод честването на връх Шипка участваха представителни подразделения от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Пред паметника на връх Шипка бяха поднесени венци от името на министъра на отбраната Николай Ненчев и на началника на отбраната генерал Константин Попов.
На събитието присъстваха още началникът на Военна академия генерал-майор Дочев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Ангелов, народни представители, областни управители, кметове, представители на неправителствени организации и граждани.