Димитров срещу Сервантес, Пиронкова срещу Разано на старта на US Open

Мачовете от основната схема започват в понеделник

Изтеглиха жребия за Откритото първенство на САЩ. Григор Димитров, който е поставен под №22, ще започне участието си срещу Иниго Сервантес, информира БФТенис. Ако победи 26-годишния испанец, който заема 74-о място в световната ранглиста, българинът вероятно ще се изправи срещу Жереми Шарди (Франция). Димитров и Сервантес досега не са играли един срещу друг. Миналата година Григор достигна до втори кръг, където загуби от Михаил Кукушкин (Казахстан).

Първата ракета на България е в последната четвъртина на схемата, където е и двукратният олимпийски шампион и №2 в света Анди Мъри (Великобритания).

Цветана Пиронкова ще започне участието си срещу участващата с уайлд кард Виржини Разано (Франция). Българката е в третата четвъртина на схемата, където най-високо поставени са Гарбине Мугуруса (Испания) и Мадисън Кийс (САЩ).

Разано води с 2-1 победи, като последната среща бе в Ню Йорк през 2011 г., когато Цвети спечели. Ако Пиронкова се класира за втори кръг, може да срещне Джоана Конта (Великобритания), която е поставена под №13.

Мачовете от основната схема започват в понеделник.

Поражения в последния кръг на квалификациите записаха Елица Костова и Виктория Томова. Костова допусна поражение от сръбкинята Александра Крунич с 1:6, 6:7(2) в последния квалификационен кръг.

Костова започна лошо двубоя си и загуби първите си две подавания, с което изостана с 0:4, а сръбкинята бързо приключи сета с 6:1. Във втората част и двете печелеха сервис геймовете. В логичния тайбрек обаче българката взе само една от точките на собствен сервис и загуби с 2:7 точки, с което Крунич заслужи мястото си в основната схема на турнира.

Томова отстъпи на Монсерат Гонсалес от Парагвай с 1:6, 6:2, 5:7. В решителния сет Гонсалес направи пробив за 5:3, но Томова не се предаде, поведе с 40:30 и направи рибрейк. В 12-ия гейм Вики сервираше за вкарване на сета в тайбрек, но съперничката ѝ стигна до мачбол и го реализира.

Във втория кръг на пресявките отпаднаха Сесил Каратанчева и Изабелла Шиникова.