Волейболистките Йоана Николова и Симона Николова: Надъхани сме!

Обстановката на европейското първенство по плажен волейбол в Солун е много добра, заявиха нашите състезателки

Първи мач – имаше малко притеснение, което е съвсем нормално. Все пак не се дадохме без борба“, заяви  състезателката по плажен волейбол на „Марица“ (Пловдив) Йоана Николова, след като тя и нейната съотборничка Симона Николова загубиха първия си мач в Група D на Европейското първенство до 22 години в Солун.

„Обстановката тук е много добра. Приятно е. За нас това е второ Европейско, но има много нови отбори“, продължи Йоана.

„Определено смятам, че можехме да покажем много повече от това, което показахме днес на игрището“, добави Мони Николова.

„Надявам се това да се дължи на нашето леко притеснение, че другият отбор е по-опитен. Техните минали успехи няма как да не ни притеснят при положение, че ние все пак не сме толкова опитни. Надявам се за следващите мачове това да се изчисти. Определено мога да кажа, че и следващите ни съперници са по-добри от нас. Но все пак не винаги побеждава по-добрият, а този, който има по-голямо сърце. Затова ние ще излезем много надъхани и много ще се раздаваме, защото сме дошли да представляваме България, и смятам, че имаме шансове. Познаваме румънките малко по-добре, защото сме ги гледали на Балканското първенство. Организацията тук е добра. Доволни сме. Много сме щастливи, че сме тук“, завърши тя.