Поне 15 плажа на концесия по новите правила от догодина, разпореди Ангелкова

Най-малко 15 плажа трябва да бъдат отдадени на концесия по новите правила за следващия летен сезон. Това в заявила днес във Варнаминистърът на туризма Николина Ангелкова, предава "Фокус". В морската столица Ангелкова е представила на  концесионери и наметели на плажове от Северното Черноморие предстоящите промени в управлението на плажните ивици. В дискусията са взели участие и областните управители на Варна и Добрич Стоян Пасев и Детелина Николова.

Започнали са предварителни действия за 60 плажа и се анализира кои от тях ще бъдат отдадени под наем и кои на концесия, посочва Ангелкова.  „Предлагаме групиране на плажовете, в което ще вземем предвид максимум детайли“, съобщава още тя. Групирането е предвидено в проекта за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, който е публикуван за обществено обсъждане на сайта на Министерството на туризма.

„Разработваме и наредба в закона, в която да се разпише къде ще попадне всеки плаж, за да постигнем балансирано разделение на приходите и разходите“, обяснява още Ангелкова.