Успехи за тенисистите ни в турнири на Тенис Европа

Два ½-финала на сингъл и два на финала на двойки за българите в турнири на Тенис Европа

Даниела Димитрова (ТК „Виа Тенис Стар”) победи Даниела Шушарина (Русия) с 6:1, 6:0 и се класира за полуфиналите на силния турнир до 14 години в Барселона (Испания), който е от първа категория на Тенис Европа. Националката ни няма загубен сет до момента на надпреварата, която се провежда в академия "Санчес-Касал”, съобщават от БФТенис. Следващото препятствие пред Димитрова е първата в схемата Оксана Селекметева (Русия).

На двойки Алекс Ганчев (ТК „Железничар 1996”)/Антъни Генов (ТК „15-40”) продължават да жънат успехи. Двамата победиха испанците Карлос Алкарас Гарфия и Марио Гонсалес Фернандес със 7:6(5), 7:5 и ще спорят за трофея на двойки с топ поставените Александър Гьорг Мандма (Естония) и Хорхе Планс (Испания).

Николай Неделчев (ТК „Черно море Елит”) загуби от Алехандро Турисиани Алварес (Испания) с 4:0, 0:4, 2:4 в утешителния турнир на сингъл.

Самуил Конов (ТК „Кристи”) ще играе на полуфинал, след като се наложи над Матей Виктор Палкау с 4:6, 6:1, 6:2 на четвъртфиналите в надпреварата до 14 г. в Арад (Румъния) от трета категория на Тенис Европа. Следващият му съперник е вторият поставен германецът Макс Ханс Реберг. Васил Димитров (ТК „15-40”) записа драматична загуба от Джак Пинингтън Джоунс (Великобритания) – 7:6(9), 5:7, 6:7(5).

На двойки двамата българи се наложиха над Джоунс и партньора му Ливио Габриел Замфираче (Румъния) с 6:2, 6:4 и ще играят на финал срещу сръбския дует Филип Мандович и Оливер Сабо Рач.

В Одеса (Украйна) в турнира до 14 г. Максим Хорозов (ТК „Албена”) и представителят на домакините Васил Паламарчук отсъпиха на Вячеслав Бийлински и Артьом Подорожний с 3:6, 2:6.

В Брюксел (Белгия) също при 14-годишните Йоанна Белоконска инкасира загуба на двойки. Заедно с Тара Вюрт (Хърватия) отпаднаха на полуфиналите от белгийките Юлиет Бови и Евра Илдъръм.