Костова и Томова са на победа от основната схема на US Open

В основната схема ще участват Григор Димитров, който ще бъде сред поставените, и Цветана Пиронкова

Виктория Томова и Елица Костова са само на една победа от първо участие в основната схема на Откритото първенство на САЩ по тенис, съобщава БФТенис. В мач от втория кръг в квалификациите Томова се наложи с 4:6, 6:3, 7:5 над рускинята Екатерина Александрова. Двубоят бе равностоен и продължи 110 минути, но в крайна сметка българката се поздрави с успеха и за място в основната схема ще играе с Монсерат Гонсалес от Парагвай.

Костова също направи обрат, след като изоставаше със сет срещу японката Шуко Аояма. Българката отстъпи с 4:6 в първата част, но след 6:4, 6:0 във втория и третия сет се класира за последния етап на елиминациите. Там Елица ще срещне сръбкинята Александра Крунич, която победи с 2:1 сета Кристина Плишкова.

Сесил Каратенчева не можа да се поздрави с успех. Тя отстъпи пред белгийката Елизе Мертенс с 6:3, 0:6, 1:6. Все пак Сесил, която има четири участия в основна схема на US Open, си тръгва от Ню Йорк с 20 точки за ранглистата.

Изабелла Шиникова приключи дебютното си участие на US Open във втори кръг на квалификациите. Българката отсъпи на Лора Робсън (Великобритания) с 4:6, 4:6 в мач, забавил се заради дъжд в Ню Йорк.

В основната схема ще участват Григор Димитров, който ще бъде сред поставените, и Цветана Пиронкова.