Девет загинали, 64 ранени при пореден атентат в Турция

Девет души загинаха, а 64 бяха ранени след като бомба се взриви в близост до полицейски участък в град Джизре, намиращ се в югоизточната турска провинция Ширнак, съобщава агенция "Ройтерс".

По данни на полицията става въпрос за атака с кола-бомба, която е била взривена на пропусквателен пункт пред сградата на участъка. Провинция Ширнак се намира в близост до границата със Сирия и Ирак и има многочислено кюрдско население. По данни на Андолската агенция пострадалите са настанени в най-близките болници.

Турският канал Habertürk пък съобщава за осем загинали полицаи и 45 ранени, от които двама се намират в критично състояние. Пропускателният пункт, пред който е взривен натъпканият с експлозиви автомобил, се намира на около 50 метра от сградата на главното командване на специалните полицейски части в града. Фасадата на зданието е практичски напълно разрушена.

Турското министерството на здравеопазването е изпратило на място 12 линейки, както и няколко медицински хеликоптера. На мястото има и много пожарникари и спасители.

В района е започнала широкомащабна операция за намиране и неутрализиране на нападателите, като са затворени редица пътища. В целия град патрулират бойни подразделения на жандармерията и армията.