Патриарх Неофит изпрати съболезнования до италианския президент

Жертвите на опустошителното земетресение сполетяло централна Италия на 23-ти срещу 24 август, вече надхвърлиха 240 души, стотици са ранените и пострадалите от природната стихия, огромни са и материалните щети. Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати своите съболезнования по този повод до президента на Италия г-н Сержо Матарела. В писмото се казва:

Ваше превъзходителство,

С тревога и болка приехме вестта за разрушителното земетресение, сполетяло централна Италия и за нарастващия брой загинали, ранени и безследно изчезнали хора. Жертва на природната стихия станаха стотици жители на Италия и ние не можем да останем безразлични към сполетялата ви скръб.

Като изразяваме най-искрени съболезнования към близките на загиналите и всички пострадали от земетресението, молим Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб” (2 Кор. 1:3-4), да даде утеха на всички скърбящи, скорошно възстановяване на пострадалите, да заличи причинените рани и щети, които понесе италианския народ и да го пази от всяко зло и напаст!

С уважение,
НЕОФИТ, патриарх Български
25.08.2016г.
София