Русия организира внезапни масови учения по западната си граница

Свят

25-08-2016, 13:03

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Иван Гергов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русия подарява шест МиГ-29 на Сърбия

САЩ и Русия с разногласия за Сирия

Внезапни широкомащабни военни учения организира Русия по западната си граница. Мобилизиран е и Северният флот на РФ, както и Въздушнокосмическите и Въздушнодесантните войски (ВКС и ВДВ). Инфрмацията за ученията идва лично от руския военен министър Сергей Шойгу, предава ТАСС.

"Днес, в съответствие на решението на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили на РФ, започна внезапна проверка. Армейските части, намиращи се в Южното, Западното и Централно военни окръжия, Северния флот, както и ВКС и ВДВ са приведени под пълна бойна готовност, считано от 07:00 часа днес", съобщава Шойгу.  

Според него в хода на операцията ще бъде проверена не само боеготовността, а и ще бъде отработен пълният цикъл на подготвеността на Въоръжените сили да "защитят интересите на Руската федерация в условия на застрашена безопасност".

Руският военнен министър също така постановява местните органи на изпълнителната власт да работят заедно с федералните такива, за да бъде проверено нивото на взаимодействие в администрацията и нивото на мобилизиране на промишлените предприятия в условия на опасност.

Чуждестранните военни аташета ще бъдат своевременно информирани за масовите проверки. "Зам.-министъра на отбраната Анатолий Антонов ще информира военните аташета на чуждите държави за внезапната проверка", допълва Шойгу.

Ученията ще продължат до 31 август.