Димо Тонев:Надявам се момичетата да дадат най-доброто на Евроволей

Работим усилено за коригиране на последни детайли

Националният отбор по волейбол за девойки под 19 години ще участва на Европейското първенство 2017 в Унгария и Словакия. Момичетата, водени от селеционера Димо Тонев правят последни проверки на игровото си състояние, като играят тренировъчни контроли с женския ни представителен отбор в последните три дни. Тази вечер селекционерът ще определи и 12-те, които ще отпътуват за шампионата на Стария континент. Димо Тонев е оптимист за представянето на момичетата, а ето какво каза за официалния сайт на БФВ  volleyball.bg преди отпътуване на тима за Словакия.

„Със сигурност има още много какво да се желае преди Европейското първенство. Момичетата са здрави, това е важното. Има дребни физически проблеми, но това е нормално“.

„Работим усилено за коригиране на последни детайли. С три тренировъчни контроли срещу женския национален отбор на България през последните дни искаме да добием добър игрови ритъм преди старта на Европейското първенство и да влезем успешно в него. Сега все още съставът е разширен, петнадесет състезателки, след последната контрола тази вечер ще определя състава“.

„По време на подготовката имаше добри и не толкова добри моменти. Играхме контроли срещу класния отбор на Италия, който е световен шампион. Направихме много силни мачове. След това последва Балканиадата, на която станахме шести. Този период  обаче, на балканската надпревара се яви междиден за нас и не успяхме да се представим толкова добре. Но пък ни послужи като добър урок. Видяхме къде са грешките ни и къде са слабите ни страни, за да работим върху тях“.

„Знаем добре съперниците ни, подготвени сме с предварителна иннформация за тях. Всичките ни усилия са насочени да се представим добре на еврошампионата. Започваме срещу Франция, един не лош отбор. Гледахме доста техни мачове, заем с какво разполага. Но не искам да конкретизирам за противниците, искам моя отбор да играе. Да има увереност и да даде най-доброто от себе си.  Да покажат момичетата в Словакия, това, което правят на тренировки. Ако това стане ще бъда удовлетворен“.