М. Андреев: Скандалите в ляво пожертваха Ген. Радев

Отношенията с Турция трябва да бъдат добри не само заради заплахата от бежанци, а защото тя все още е наш стратегически съюзник в НАТО

Изказванията за коалиция между ГЕРБ и БСП са абсурдни и означава политическа смърт за това, което възприемаме като ляво и дясно. Това заяви в „Здравей, България” депутатът от ПГ на ГЕРБ Методи Андреев.

Не е изненада това което се случва в лявото пространство. Тези скандали между тях направиха жертва ген. Румен Радев. Опитите на кабинета да подобри отношенията с Русия са в посока търговски и туризъм, но не и не нашата сигурност. "Не можем по никакъв начин да залагаме на тях за нашата сигурност. Това е груба политическа грешка и зачеркване на 26 години стремеж към Европа и НАТО. Винаги, когато България е търсила сигурност от Русия, е получавала зависимост. В този смисъл българските политици трябва да четат много добре историята, за да видят примерите за това”, на мнение е депутатът от ГЕРБ. "Тактическа стъпка от страна на Путин и Ердоган е сближаването на Русия и Турция. Подобен съюз винаги е бил опасност за България. Смятам, че трябва да се направи корекция на българската политика спрямо Турция. Добросъседството с всички наши комшии е нещо нормално. Отношенията с Турция трябва да бъдат добри не само заради заплахата от бежанци, а защото тя все още е наш стратегически съюзник в НАТО”, каза още Методи Андреев.