Създателят на Backstreet Boys и 'NSYNC умря в затвора

Лу Пърлман почина на 62-годишна възраст

Американският продуцент Лу Пърлман, създател на бандите „Бекстрийт бойс“ и  „Ен Синк“ (NSync), почина на 62-годишна възраст в затвор в Тексас в петък, 19 август, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Причината за смъртта не е посочена.

През 2008 г. Лу Пърлман бе осъден на 25 г. затвор по обвинения в мошеничество, престъпен сговор и пране на пари на обща стойност над 300 млн. долара. Той бе обвинен и в създаването на една от най-големите финансови пирамиди.

Пърлман се призна за виновен за пране на пари и лъжесвидетелство по време на делото за банкрута му. Той призна, че е привличал огромни инвестиции в своите компании Transcontinental Airlines Travel Services Inc. и Transcontinental Airlines Inc, които са съществували само на хартия.

От тези фантомни фирми са пострадали поне най-малко 250 души, които са загубили общо 200 милиона и 10 финансови институции изгорели със 100 милиона долара.

Двете най-известни групи, които бе създал, по различно време също подадоха искове срещу него с обвинение, че е крил от тях по-голямата част от хонорарите им.

Кариерата на Лу Пърлман се изстреля нагоре през 1993 г. със създаването на „Бекстрийт бойс“, чийто дебютен албум стигна тираж от 140 милиона екземпляра. Те издават осем студийни албума. Групата е номинирана седем пъти за награда "Грами" и получи същия брой награди от списание Billboard.

NSYNC е момчешка банда, която постигна голям успех в края на 1990. Техният албум No Strings Attached се превърна в най-бързо продавания албум в историята на популярната музика. През 2002 г., фронтменът на бандата Джъстин Тимбърлейк се впусна в соло кариера.

„Може би не беше добър бизнесмен, но без неговото влияние сега нямаше да съм в този бизнес“, написа в Twitter един от бившите участници в NSYNC Ланс Бас.