Служители в закусвалня съдят Марк Уолбърг

Актьорът и братята му крадели от собствените си служители, гласи обвинението

Работниците във верига закусвални в град Хингам, Масачузетс съдят актьора Марк Уолбърг и братята му, обвинявайки собствениците на семейния бизнес в кражби от заплатите им и редовно нарушаване на трудовото законодателство.

В иска се посочва, че компанията Wahlburgers "редовно плащала за наетия персонал (касиери, бармани, стюарди, готвачи) по-малко часове, отколкото те действително са отработили", пише The Hollywood Reporter.

Служители в закусвалните казват, че братя Уолбърг "редовно прибирали за себе си бакшиша на персонала" и "многократно пренебрегвали нормативните изисквания на Закона за защита на трудовите стандарти."

Марк, Дони и Пол Уолбърг основават веригата за бързо хранене през 2001, се казва в сайта на компанията. Собствениците на бизнеса изповядват ценностите на "работническата класа". С веригата ресторанти за бързо хранене се занимава основно по-големият от братята, Пол, който е професионален готвач.

Според интервю на Марк Уолбърг за Extra TV, в момента актьорът е по-загрижен от факта, че често го бъркат с колегата му Мат Деймън. Наскоро го похвалиха за ролята му в "Самоличността на Борн", филм към който Марки няма отношение.