Успешно начало за Томова и Каратанчева на US Open

Днешният ден бе успешен и за българите, участващи в турнири на ITF за мъже и жени

Виктория Томова записа победа в дебюта си на турнир от Големия шлем, съобщават от БФТенис. Една от топ състезателките ни започна успешно квалификациите на US Open, след като спечели с 6:4, 6:2 срещу бившата номер 26 в света Тамира Пашек от Австрия след 1 час и 39 минути игра. Виктория, която в момента е 177-а в света, ще играе в следващия кръг с рускинята Екатерина Александрова. Сесил Каратанчева също започна с успех участието си в пресявките на US Open. Тя победи в три сета Ребека Срамкова (Словакия) - 6:1, 3:6, 6:4. Във втория кръг на квалификациите на Откритото първенство на САЩ Сесил ще се изправи срещу Елизе Мертенс (Белгия). Двете си осигуриха по 20 точки за световната ранглиста.

Днешният ден бе успешен и за българите, участващи в турнири на ITF за мъже и жени. Националите за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов, Александър Лазов и Васко Младенов записаха победи в турнири с награден фонд 10,000 $. Кузманов, който е поставен под номер 1 в схемата в Галац (Румъния), се наложи над Калин Манда (Румъния) с 6:4, 6:3. Александър Лазов също стартира с успех, но в Юберлинген (Германия). Поставеният под номер 2 в основната схема българин победи Флориан Фалерт (Германия) с 5:7, 6:2, 6:3 в мач от първия кръг на надпреварата. Васко Младенов пък победи Яша Земел (Израел) с 6:0, 6:3 на старта на участието си в турнира в Минск (Беларус).

Юлия Стаматова пък се класира за четвъртфиналите на двойки на състезанието в Букурещ (Румъния), чийто награден фонд е 10,000 $. Българката и Елена Теодора Кадар (Румъния) не дадоха нито един гейм на представителките на домакините Йоана Богдан и Франческа Доротея Сиутеску - 6:0, 6:0.