В резултат на турските удари в Сирия са загинали 29 цивилни жители

Сред загиналите в резултат на турските въздушни и артилерийски атаки срещу позиции на ИДИЛ в граничния сирийски град Джараблус има и цивилни жители, съобщава прокюрдската информационна агенция "Фират".

По нейни данни жертви на турските удари са станали 29 мирни жители. Остатъците от подразделенията на "Ислямска държава" вече са напуснали града и отстъпват в южна посока, а турската армия не ги преследва, информира още агенцията.

Телевизионният канал "Ал-Маядин" пък съобщава, цитиран от ТАСС, че турските спецчасти вече са навлезли в северната и западната част на града и в момента установяват пълен контрол над него. По данни на медията "сред мирните жители има загинали и ранени, които се нуждаят от незабавна медицинска помощ".

Припомняме, че днес турски специални части навлязоха на терторията на Сирия. Така Турция стана първата държава, която изпраща сухопътни войски срещу терористичната групировка ИДИЛ. Турските специални части все още не са се включили в активните бойни действия, като засега задачата им е да осиурят коридор за навлизането на още хора и техника. Към момента Турция оказва въздушна подкрепа на сирийската опозиция в брбата и за контрол на северния сирийски регион Джараблус.

Въпреки че основната цел на турските войскови части в Сирия да е борба против ИДИЛ, те също така атакуват и позиции на кюрдските сили, които също воюват с ислямистите.