Северна Корея обяви кучешкото месо за „суперхрана“

В столицата Пхенян е отворен нов ресторант, който „успешно превръща кучешкото месо в нещо уникално“ съобщи националната телевизия

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун насърчи консумацията на кучешко месо в страната.  Той определил кучешкото като „суперхрана“, която съдържа повече витамини отколкото пилешкото, телешкото или свинското месо, съобщават от Индипендънт.

През последните месеци, севернокорейските медии разпространяват материали, в които кучешкото месо се описва като традиционна „храна за издръжливост“ и се възхваляват негови здравословни качества.  

Някои медии дори препоръчват животните да бъдат пребивани до смърт, тъй като това подобрявало вкуса на месото, твърдят от Корея Таймс.

В Северна Корея кучешкото месо е се нарича „дангоги“, което в превод означава „сладко месо“. Севернокорейските радиостанции редовно пускат рецепти, в които кучешко е основна съставка и определят кучешката яхния като „най-доброто лекарство“.

Корейската централна телевизия (KCTV) също изготви доклад, в който се казва, че в столицата Пхенян е отворен нов ресторант, който „успешно превръща кучешкото месо в нещо уникално“. 

Изхранването на населението на страната е основен проблем, и най-вероятно това е решението, което ще спаси народа от глад, смята лидерът на последната комунистическа крепост на планетата.