Станислав Яневски се възхити от чеченски лидер (снимки)

Хаштагове „сила, мощ, Кадиров“, намекват за възхвалата, която изпитва Виктор Крум, към личността на Рамзан Кадиров

Българският актьор Станислав Яневски, който играе ролята на магьосник, и най-добрият играч на куидич във филма "Хари Потър и Огненият бокал", публикува на страницата си в социалната мрежа Инстаграм необичайна снимка. На нея Станислав е заснет в тениска с образа на чеченския лидер Рамзан Кадиров, пише "Комсомолская правда".

Фактът, че актьорът Станислав Яневски наистина разбира, кой е изобразен на гърдите му ясно показват хаштаговете придружаващи снимката с главнокомандващия на Чечня: #strong #power #kadirov (преведено на английски език - сила, мощ, Кадиров).

Рамзан Ахматович Кадиров е руски държавник и политик, ръководител на Чеченската република, член на Бюрото на Върховния съвет на политическа партия Единна Русия, герой на Руската федерация. Смятан е за един от най-верните последователи на президента Путин.

Снимката на българина се превърна в повод за редица публикации в световните медии.

Възхваляването на спорната личност на Кадиров от българския екшън актьор изненада дори руската преса. Снимката е качена в социалната мрежа преди около 2 месеца,  но вниманието към нея нарасна по-късно, когато в медиите се появиха публикации за това как са се променили децата от популярните филми за малкия магьосник.

Яневски е посещавал Русия през 2015 г., тогава актьорът участва в фестивала Comic Con в Санкт-Петербург.

В Инстаграм 31-годишният актьор Яневски има само около 7000 последователи. Той често публикува свои снимки в кожени якета и мощни мотоциклети. Станислав Яневски, известен най-вече с изпълнената през 2005 г., роля на Виктор Крум.