Победи за Евтимова, Вангелова и Васко Младенов

И тримата продължават напред в турнирите

Диа Евтимова се класира за основната схема на турнира по тенис на ITF на червени кортове в унгарския град Бюкфюрдо с награден фонд 25 хиляди долара, информира родната тенис федерация. В последния кръг на квалификациите българката победи Юлия Вахачик (Германия) с 6:3, 6:0 за 70 минути. Евтимова си осигури 1 точка за световната ранглиста и 228 долара. Малко след това тя отпадна в турнира на двойки в тандем с Михаела Бузарнеску (Румъния). Двете бяха надиграни от Фиона Феро (Франция) и Пемра Озген (Турция) с 6:2, 1:6, 8:10.

Ани Вангелова се класира за втория кръг на турнира в хърватския град Чаковец с награден фонд 10 хиляди долара. 23-годишната българка, която е поставена под номер 7 в основната схема, се наложи над Яна Тишченко (Молдова) с 6:2, 7:6(1) за 1:44 часа. Вангелова заработи 1 точка за световната ранглиста и 196 долара.

Васко Младенов и партньорът му Марат Девятяров (Украйна) се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира в Минск (Беларус), който е с награден фонд 10,000 $. Двамата стартираха с успех 2:6, 6:3, 10:8 над представителите на домакините Александър Ляоненка и Максим Тибар.