Убит е лидерът на "Боко Харам"

Лидерът на терористичната организация "Боко Харам" - Абубакар Шекау, е убит при въздушно нападение, насочено срещу командването на ислямистите, твърди нигерийската армия, съобщава "Индипендънт".

По време на удара, който е осъществен миналия петък (18.08), Шекау и други висши командири на терористите са се били събрали за молитва, когато са били ударени от "масиран въздушен огън". По информация на властите редица ръководители на екстремистите като Абубакар Муби, Малам Нуху и Малам Хаман са загинали на място, а Шекау е получил фатални наранявания в рамената.

Според представители на нигерийската армия, ударът срещу терористичната организация е  "най-безпрецедентният и масиран въздушен удар" в историята на противопоставянето между официалната власт и "Боко Харам".

Дават се и подробности отностно локацията, където е бил убит Шекау и другите лидери на екстремистите. Това е станало в малко село, наречено Тайе в окръг Гомбале, намиращо се в тропическата гора Самбиса, провинция Борно.

Следва обаче да се отбележе, че това не е първият път, когато нигерийската армия заявява, че Шекау е неутрализиран, но в последствие лидерът на терористичната организация, врекла се във вярност на "Ислямска държава", се оказва жив.