Цацаров провежда извънредна работна среща заради тютюневите складове

Главният прокурор Сотир Цацаров ще проведе извънредна работна среща в Пловдив, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Причината - огромният пожар, избухнал в събота в сградите на бившите тютюневи складове в града, които са обявени за паметници на културата.

По време на посещението си в града под тепетата Цацаров ще се срещне с ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, наблюдаващия прокурор, разследващите полицаи и директора на ОД на МВР-Пловдив за набелязване на спешни мерки по разследването на случая.

Припомняме, че сградите на бившите тютюневи складове в Пловдив пламнаха в събота, като вътрешността на сградите е фектически унищожена от огъня. На мястото на инцидента министърът на културата Вежди Рашидов предупреди, че ако се докаче, че пожарът е бил умишлен, то отговорниците ще почувстват жялата строгост на закона. От думите му също така се разбра, че на собствениците на складовете ще бъде наложена солена глоба.

В послествие бе задържан и заподозрян за палежа - 44-годишен бездомник, за когото се смята, ч е подпалил пожара по невнимание.