Пожарът в Хасковско е локализиран, арестуван е заподозрян

Пожарът в Област Хасково, който бушува в района на селата Дрипчево и Изворово и Оряхово в района на общините Харманли и Любимец, е овладян, но все още не е потушен. Арестуван е и заподозрян за подпалването на огромната площ на сухи треви и гора, съобщават от пресцентъра на МВР.

Към 10:00 часа днес  пожарът бе обхванал обща площ от около 45 000 дка. За гасенето му са били ангажирани 19 пожарни автомобила от Хасково, Смолян, Пазарджик и София, два булгозера и шест джипа. В гасителните действия участват още военни, горски и доброволци от местното жители. Включен е и военен хеликоптер,  който извършва облитания и гасителни действия от въздуха. Нама опасност за населението, успокояват от вътрешното ведомство.

В последствие стана ясно, че е задържан и заподозреният причинител на пожара. Това е 27-годишен жител на Харманли, който е задържан за 24 часа. Установено е, че заподозрения за пожара е почиствал пасища с трактор и прикачен инвентар, като е образувано досъдебно производство.

До момента в землищата на с.Дрипчево, с.Изворово и с.Оряхово са изгорели около 50 000 декара гори,  храсти, пасища, бадемови насаждения и лозя, а усилията по пълното потушаване на пожара продължават, съобщават още от МВР.