Чилич спря Григор и в Синсинати

Григор Димитров не можа да се справи с Марин Чилич (Хърватия) и загуби с 6:4, 3:6, 5:7

Григор Димитров не можа да се справи с Марин Чилич (Хърватия) и загуби с 6:4, 3:6, 5:7 в оспорвана и напрегната полуфинална среща на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати, информират от БФТенис.

Мачът започна със сервис гейм на Чилич, след което дъжд наложи двучасово прекъсване на играта. При подновяването Димитров отново показа концентрация и стигна до ключов пробив в седмия гейм, а малко по-късно затвори и сета в своя полза. Григор обаче предаде подаването си в шестия гейм и изостана с 2:4, след което хърватинът изравни сетовете.

В решителната част Григор си осигури ранен брейк и аванс от 2:0, но след здрава битка Чилич стигна до рибрейк. В четвъртия гейм най-добрият ни тенисист пропусна брейкбол, но още при следващото подаване на шампиона от US Open Григор отново поведе. Битката продължи да е здрава и Чилич отново изравни.

В 11-ия гейм Чилич проби, като на брейкбола публиката се намеси и обърка Димитров, но съдията на стола само можеше да предупреди зрителите по трибуните да пазят тишина. В следващия гейм хърватинът спечели подаването си и приключи мача, като в спор за трофея ще се изправи срещу Анди Мъри.

Това е трета загуба за Димитров от Чилич от общо четири двубоя между двамата. Само преди няколко дни хърватинът победи първата ни ракета на старта на Олимпийския турнир в Рио де Жанейро.

С класирането си за полуфинала Димитров заработи 205 980 долара и 360 точки за световната ранглиста, в която вече си гарантира изкачване от 32-о до 24-о място.

Следващият турнир, на който ще видим в игра Григор Димитров, е Откритото първенство на САЩ, което започва на 29-и август.