Продават леглото и стенния часовник на длъжник към банка

Животът

21-08-2016, 08:41

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бирниците описали дори двете пейки в двора му, оценени по … 24 лв.

Една от най-нетрадиционните публични продажби на покъщнина е обявена за вещи в павликенското село Димча на закъсал длъжник, който имал неблагоразумието да тегли дребен заем от „БНП Париба”, пише всекидневникът „Борба”. Впоследствие обаче сиромахът закъсал и го дали на съд. Тъй като нямал нито имоти, нито някакви ценности, „Париба” му пратила бирник в дома.

Съдебният изпълнител направил щателен опис, който включвал малкото останали предмети. Сред тях часовник за стена за 9,60 лв., машинка за подстригване на 16 лв., репродукция с рози и бяла рамка за 16 лв., стенно огледало също за толкова и стара спалня, останала от соца, за 80 лв.

Едва ли някой мераклия ще прояви интерес и за паянтово допотопно легло, тоалетка, масичка за телевизор и изкорубена секция, които също трябва да бъдат продадени, за да се платят дълговете.

Човечецът от село Димча се оказал толкова беден, че длъжностните лица били принудени да опишат даже… двете пейки в дворчето му, които са оценени на по 24 лв.

Наскоро, пак заради борч към банка, частен съдебен изпълнител пусна на търг цяло стадо овце заедно със сукалчетата в златаришкото село Родина, припомня „Борба”.