Цветанов в с. Тича: Подкрепата към ГЕРБ се дължи на изграденото доверие

Тук има много различни етноси. Силата на ГЕРБ е, че не дели хората на наши и ваши, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ

Подкрепата към ГЕРБ се дължи на изграденото доверие. Ние сме искрени с хората – казваме им какво можем да направим и го изпълняваме. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в котелското село Тича.  „Проблемът, който имате с водата, ще бъде решен още в този мандат, благодарение на екипната работа между изпълнителна власт, местна власт и парламентарната подкрепа към държавното управление“, подчерта той.
Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че целевите средства, които са отпуснати от правителството, са възможни благодарение на стабилността, която има правителството на Бойко Борисов. „Беше ли възможно да се отпуснат такива целеви средства в периода 2013-2014 г.? Правителството на Орешарски отпусна 500 млн. лв. на хартия, но нямаше финансовия ресурс, който да реализира тези намерения. Нямаше необходимата събираемост, нямаше тези приходи в бюджета, тези излишъци, за да се направи подобно преразпределение на средства и тези пари да могат да достигнат до вас“, каза Цветан Цветанов. Той посочи, че всичко, което правят представителите на ГЕРБ е в интерес на гражданите. „Видяхме как се управлява община и държава в периода 2013 и 2014 г. – отдалечихме се от възможността да правим политики, които да достигат до вас“, обясни Цветанов.  
По думите му, кметът на Котел Коста Каранашев търси работещи решения за реалните проблеми. „За да може кметът да бъде успешен, трябва да има диалог и силно държавно управление, което да гарантира възможността за осигуряване на целеви средства за решаване на тези проблеми“, посочи още той. Според Цветанов Котел може да бъде общината-модел за управление на държавата. „Тук има много различни етноси. Силата на ГЕРБ е, че не дели хората на наши и ваши. Ние залагаме на авторитетите в малките населени места и постигаме успех“, посочи Цветан Цветанов.
Зам.-председателят на ГЕРБ бе категоричен, че е Десислава Танева не без основание е смятана от мнозина за най-успешния и компетентен министър. „Деси Танева знае как започнахме през 2006 година. Тя знае каква експертиза имат хората, които управляват секторните политики, тя познава качествата на народните ни представители.  Можем да се гордеем с депутатите, с министрите и с кметовете от ГЕРБ“, заяви Цветанов.
Председателят на ПГ на ГЕРБ обясни, че лично той е посетил всички общини в България по няколко пъти, независимо дали е по време на кампания или извън нея. „Диалогът е важен. Всяка седмица наши общински съветници и депутати правят приемни за граждани от всички населени места в Сливен и в страната. Няма нищо по-ценно от това да знаеш реалните проблеми и да бъдеш искрен към хората“, посочи Цветанов. По думите му, някои от кметовете на ГЕРБ поемат общини с много тежко наследство.  „Коста Каранашев трябва да плати задължения, натрупани с години в Община Котел. Когато има стабилно правителство, то може да помогне целево. Когато има компетентни министри можем да се подготвим за новия финансов програмен период, който е закъснял с две години, заради експеримента Орешарски“, каза още Цветан Цветанов.