През септември излизат още три книги за Хари Потър

Те ще разказват паралелни истории за герои от поредицата

Писателката Джоан Роулинг, която се прослави с поредицата си романи за детето-магьосник Хари Потър, ще пусне три сборника от кратки истории за света на вълшебниците. Новите книги ще бъдат в електронен формат, а общото им заглавие е "Потърмор представя", съобщи списание "Тайм".

"Това ще бъдат кратки развлекателни разкази, които ще допълнят серията от книги за Хари Потър", сподели пред списанието Сюзан Джуравикс, директор на компанията „Потърмор“, която е световният разпространител на електронната версия на книгите за Хари Потър.

Сборниците "Власт, политика и досадни полтъргайсти" ("Power, Politics And Pesky Poltergeists"), "Героизъм, трудности и опасни хобита" ("Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies") и "Хогуъртс: Непълно и ненадеждно упътване" ("Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide"), ще бъдат представени на публиката на 6 септември 2016 г. Те ще разказват паралелни истории за герои от поредицата, съобщава сайта "Потърмор". Заглавията вече могат да бъдат заявени предварително в онлайн книжарниците.

Първата книга е посветена на истината за професор Ъмбридж и как Хорас Слъгхорн е срещнал злодея Волдемор. На фокус във втората ще бъдат Минерва Макгонъгол и Ремус Лупин, а третата ще отведе читателите зад кулисите на "Хогуортс".
Новината за трите е-книги на Роулинг идва седмици след премиерната постановка на пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете", така наречената осма част от историята, чието книжно издание е сред най-бързо продаваните творби в историята. Филмът по една от вече съществуващите книги с паралелен сюжет - "Фантастични зверове и къде да ги намерим" за магизоолога Нют Скамандър (Еди Редмейн), ще излезе тази есен, последван от две продължения.

Цената на всяка от книгите ще е около 3 евро. Според информация на изданието в новите разкази Роулинг ще запознае читателите с "тъмната страна" от вълшебния свят на Хари Потър.