Младок в ЦСКА: Благодаря на Христо Янев за доверието

Бранителят Стойчо Атанасов започва кариерата си като дясно крило

Само на 19 години, но вече е направил десния фланг на отбраната на ЦСКА своя запазена зона. Едно момче, за което ще се говори все по-често.

Стойчо Атанасов.

Роденият през 1997 година защитник е продукт на детско-юношеската школа на Черноморец в родния му Бургас.

„Започнах да тренирам футбол на 8 години в Черноморец Бургас. Стадионът е на другия край на града и ми се налагаше всеки ден да пътувам с автобуса, но това не беше проблем, защото желанието ми бе да сбъдна мечтата си – да стана футболист“, споделя самият Стойчо Атанасов пред Диема Спорт.

Младият бранител започва пътя си като дясно крило, което му помага да изпълнява това, което предводителят на „армейците“ Христо Янев изисква от него.

Макар и все още в тинейджърска възраст Стойчо Атанасов има едно голямо разочарование в своята кариера – загубеният финал за Купата на БФС срещу Левски.

„Поведохме с 1:0, но три минути преди края Левски ни изравни и това може би психологически ни разстрои. Дойде моят ред за първа дузпа, вратарят ми я спаси, а това беше много емоционален момент за мен, защото затова не успяхме да победим. Да, честно си призная, да плаках тогава. Но това е футболът – един ден плачеш, а в друг плачеш от радост.“

Младият играч на ЦСКА разкри, че вече свиква с живота в столицата.

„Чувам се всеки ден с нашите, много ми помагат, но те вече ме гледат по телевизията. Всички в отбора са ми приятели, ние вече сме едно семейство. Направихме един доста добър колектив и отбор. С времето ще показваме все по-голям потенциал. Искам да благодаря на Христо Янев, който има такова доверие в мен и ме подкрепя“, споделя Атанасов.

Ето за какво мечтае Стойчо Атанасов: „Да зарадвам моето семейство, на което искам точно сега да благодаря, защото ме подкрепя и е плътно зад мен, зад всяко едно мое решение. Моята мечта е да играя голям футбол.“