Бразилия срещу Германия на футболен финал на ОИ в Рио

Неймар ще води "селесао" към Олимпийска титла на "Маракана"

Бразилия има пет световни титли по футбол, но все още не е ставала Олимпийски шампион. Сбъдна се желанието на суперзвездата на Барса Неймар, неговия тим да играе на финал. Битката за олимпийското злато ще бъде срещу Германия и ще се състои на Маракана. Преди две години на стадион "Минейрао" в Бело Оризонте на полуфинал за световно първенство "селесао" бе унижен от Бундестимв с 1:7.



Тогава,  на стадиона "Минейрао" в Бело Оризонте, Неймар не можа да играе срещу Бундестиа. Причината бе, че получи контузия преди това в мача с Колумбия. Сега обаче суперзвездата на Барса ще може да играе за олимпийския тим на "селесао" срещу олимпийците на Германия. И в известен смисъл една победа на "златистите" ще бъде реванш за тежката загуба на световното с 1:7 от Германия.


На полуфиналите Бундестима спечели с 2:0 срещу Нигерия и в мача за олимпийското злато ще се изправи срещу домакина на Олимпийските игри, който  разгроми Хондурас с 6:0.

На "Коринтианс Арена" Лукас Клостерман откри резултата за Германия още в деветата минута с удар отблизо след асистенция на Макс Майер.

Воденият от капитана Джон Оби Микел  състав на Нигерия беше близо до изравняване малко по-късно, но вратарят Тимо Хорн спаси удар на Садик Умар.

Точно преди почивката голмайсторът Клостерман блокира удар на Амину Умар.

През втората част Серж Гнабри пропусна да вкара втори гол за германците, но минута преди края на редовното време Нилс Петерсен оформи крайното 2:0.