Григор отстрани и Вавринка и е на 1/4-финал в Синсинати

В следващия кръг негов съперник ще бъде Стив Джонсън (САЩ), който отстрани Жо-Вилфред Цонга (Франция)

Григор Димитров записа трета впечатляваща победа на силния турнир в Синсинати (САЩ) и си осигури място на четвъртфиналите, информира БФТенис. Най-добрият ни тенисист победи в два сета носителя на два трофея от Големия шлем и номер 2 в схемата на надпреварата Стан Вавринка с 6:4, 6:4. Преди това Димитров отстрани Жил Симон и Фелисиано Лопес. Григор записа четвърта победа над швейцареца в общо шест срещи, като швейцарецът неизменно губи в последните четири сблъсъка. С достигането си до четвъртфиналите Григор си гарантира 180 точки за световната ранглиста и 104 740 долара от наградния фонд. В следващия кръг негов съперник ще бъде  Стив Джонсън (САЩ), който отстрани Жо-Вилфред Цонга (Франция).


Диа Евтимова се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира в Словенска Лупча (Словакия), който е с награден фонд 10,000 $. Нашата представителка победи квалификантката Мая Чвалинска (Полша) с 4:6, 6:2, 6:1. В следващия кръг съперничка на Диа ще бъде Ленка Журикова (Словакия). Евтимова се представя успешно и на двойки, където заедно със Сандра Ямричова (Словакия) достигна полуфиналите.


Александър Лазаров и Горазд Сърбляк (Македония) пък приключиха участието си в четвъртфиналната фаза на турнира в Суботица (Сърбия), който е с награден фонд 10,000 $. Двамата отстъпиха на унгарците Левенте Годри и Давид Шинтай с 4:6, 0:6.