Фотографски конкурс „Рисуване със светлина“ обявиха от МГЕРБ – Свищов

Животът

18-08-2016, 08:39

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата е по повод Световния ден на фотографията

Конкурс за най-впечатляваща авторска снимка инициират от МГЕРБ - Свищов, по повод 19 август, Световен ден на фотографията. С това младите хора провокират въображението и фотографските умения на своите връстници. “Покажете най-доброто от себе си - със смартфон, фотоапарат, или друго устройство, но без Фотошоп“, призовават от свищовската структура на Младежи ГЕРБ.

Желаещите да участват в интересната надпревара могат да изпращат творенията си до 26 август, включително, а организаторите дават и насоки. Според тях, за да се изясни какви са условията на конкурса, трябва да се запознаем с думата „фотография“.

Тя произлиза от гръцки и означава фотос (светлина) + графия (пиша, рисувам). Сглобката между двете води до "рисуване със светлина", което вече звучи като магия, категорични са младите организатори на конкурса. От участниците в надпреварата се изисква да уловят тази магия в един единствен кадър, според собственото си виждане.

„Изпращайте вашите уникални творби на адрес: gerb_svishtov@abv.bg, до 26 август включително“, призовават от МГЕРБ – Свищов, като уточняват, че селфи не е фотография, отговаряща на регламента.

Най-добрите фотоси ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на организаторите - https://www.facebook.com/groups/278028212379682/?hc_ref=SEARCH. На 29 август пък ще бъдат обявени имената на печелившите.

Членовете на МГЕРБ – Свищов припомнят, че на 19 август  се навършват  177 години, откакто фотографията е официално призната от Френската академия на науките и изящните изкуства.