Митко Ценов се извини на цяла България

На дъното не е приятно и аз не мисля да остана там, сподели Ценов

Митко Ценов се извини на цяла България за провала си на олимпиадата в Рио. Ето какво написа атлетът ни във фейсбук.  

Извинявам се на България и всички българи първо за провала ми на пистата, защото това бе най-големият провал в кариерата ми. С него успях да стъпя на дъното. Под влияние на емоцията и всичко негативно случило се около мен на Олимпиадата и изобщо в последните месеци, направих грешка. С действията си обидих много хора и постъпих по начин, който не приляга на един олимпиец. Няма да отричам, че вечерта след отпадането ми взех бутилка уиски и режих да почерпя момчетата от отбора, които вече бяха приключили състезанието както аз. Не знам защо постъпих по този начин, но това са фактите и няма да ги отричам.

Благодарение на много хора изказали мнението си в социалните мрежи и около мен разбрах, че съм постъпил грешно и поведението ми не е присъщо за един олимпиец. Разбрах също, че това, което правя на пистата и извън нея има значение за много повече хора, отколкото съм предполагал.

Сгреших и дължа извинение на много хора - на всички българи, защото разбрах, че олимпийците са лице на цяла една държава, на близките и на треньора ми, защото те са винаги до мен - за добро или лошо. На Българска федерация по лека атлетика, защото направиха всичко необходимо през последната година и половина и се погрижиха изцяло за олимпийската ми подготовка, на ММС и всички олимпийци.

"В кариерата си съм изпуснал повече от 9000 изстрела към коша. Загубил съм почти 300 мача, 26 пъти ми е гласувано доверие да стрелям в решителен момент за победен кош и съм се провалял. През живота си съм се провалял, провалял и провалял - и за това успях" - Майкъл Джордан. Написаното ще запазя до следващата Олимпиада, ще се старая да го препрочитам редовно и да се опитам да го осмисля хиляди пъти. На дъното не е приятно и аз не мисля да остана там!!