Бойко Борисов: Елица Янкова показа истинския борбен дух на българите

Премиерът поздрави и Лудогорец: "Една наистина отлична вечер за българския спорт"

Премиерът Бойко Борисов отправи специални поздравления към спортистите, които тази вечер донесоха радост на България,

"Поздравления за Елица Янкова. Само на 21 години тя показа истинския борбен дух на българите. Радост и гордост за страната ни. Пожелавам й още много успехи в кариерата и лично щастие", написа Борисов във Фейсбук.

"Надявам се този медал за България да вдъхне сили и на останалите български състезатели, чието участие не е приключило. Желая им много успехи. Зная колко труд и усилия е положил всеки един от тях и затова всички трябва да ги подкрепим", допълва Борисов.

"Радвам се и за успеха на Лудогорец. Една наистина отлична вечер за българския спорт", отбеляза премиерът по повод успеха на тимът от Разград, който се наложи с 2:0 над Виктория (Пилзен) в първия плейоф за влизане в групите на Шампионската лига.

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев също поздрави Янкова и всички българи с първия медал за България от Игрите в Рио. 

"Много трудно беше, знаете какви бяха очакванията към нея. Нека този медал да бъде честит на всички българи, на всички, които вярваха в нашите спортисти. Вярвам, че ще има още. Най-малката в отбора по борба показа как трябва да се борим за честта на България. Нека тя да бъде пример за останалите спортисти. Ще й кажа, че й се възхищавам! Тя прояви невероятен характер. Излезе да се бори със сърце, това трябва да правят всички", коментира Кралев в пряко включване за БНТ.

 

Поздравления за Елица Янкова. Само на 21 години тя показа истинския борбен дух на българите. Радост и гордост за странат...

Публикувахте от Boyko Borissov в 17 август 2016 г.