Отвлякоха синът на мексиканския топ мафиот Ел Чапо в Мексико (видео)

Свят

17-08-2016, 17:12

Снимка:

кадър rollingstone.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Той стана жертва на новата война между престъпните картели


Синът на излежаващия присъда в затвора Хоакин Ел Чапо Гузман е сред отвлечените в понеделник няколко души, от луксозен ресторант в курортния град Пуерто Валярта, Мексико, заявиха от прокуратурата там. Главния прокурор Едуардо Алмагуер заяви, че Хесус Алфредо Гусман Салазар , 29 г., е бил отвлечен от ресторант La Leche от седем въоръжени мъже рано в понеделник. Разследващите органи са сериозно затруднени да идентефицират отвлечените, тъй като част от тях са били с фалшиви самоличности. По - късно прокуратурата заяви, че е ясно, че похитителите са криминално проявени лица и част от престъпна група.
Отвличането е станало след като въоръжените мъже са нахлули в заведението и са отвели 6 човека в неизвестна посока, без нито един изстрел. Няма пострадали посетители.
Според Асошиейтед прес, след ареста на Ел Чапо,в борбата за власт в престъпния сват на Мексико, набира сила Jalisco New Generation. Повече от 20 години през престъпния картел на клана Гузман, минаваше контрабандата на кокаин и хероин през мрежа от тунели по границата между САЩ и Мексико. Печалбите им са в милиарди долари.

Раул Бенитес ,преподавател по политически науки в Националния университет на Мексико, коментира пред АП, че в момента се води война между картелите, в която конкуренцията на Ел Чапо иска да унищожи цялата му организация и семейството му.