Задържан е мъжът, продал оръжието на атентатора от Мюнхен

Германската полиция е арестувала мъж на 31 години, за когото се смята, че е продал оръжието, с което атентаторът от Мюнхен - 18-годишният иранец на име Хубертус Андре, уби 9 души, предава "Ройтерс", позовавайки се на съобщение на прокуратурата във Франкфурт. Мъжът се е издал сам, признавайки по време на секретна операция, че е продал оръжието, използвано в атаката на търговския център - пистолет "Глок 17".


Мъжът, чието име не се оповестява, е задържан в град Марбург, намиращ се на около 100 километра от Франкфурт. Органите на реда са се свързали с него чрез т. нар. "черна мрежа", като полицаи под прикритие са се представили за купувачи на оръжие, като са искали да закупят автоматично оръжие и друг пистолет "Глок 17". Общата стойност на сделката е била 8 000 евро, съобщават още от прокуратурата, допълвайки, че твърденията на мъжа са били подкрепени от събрани по делото доказателства.


Задържаният 31-годишен заподозрян е заявил, че е продал пистолета, с който бе извършено нападението в мюнхенския търговски център, на 18-годишен германиец от ирански произход. Двамата са се срещнали първо в Марбург на 20 май, а след това са организирали втора среща, на която задържаният е продал на атентатора 350 патрона.