Държавата отпуска още помощи за Македония

След оказаната логистична и материална подкрепа от страна на България непосредствено след опустошаващите наводнения в страната, Македония отново ще получи помощ на стойност хиляди левове.

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, пострадалите от наводненията в Македония ще получат храни, вода и хигиенни материали на стойност над 40 000 лв, съобщават от Министерството на транспорта. Помощите вече са предоставени на Българския червен кръст.

Децата във възстановяващите се от бедствието райони ще получат повече от 6200 детски пюрета и 5000 броя памперси. Помощта включва повече от 22 000 литра бутилирана вода, над 8200 консерви, други хранителни продукти и предоставяне на материално-технически средства за справяне с щетите от бедствието.

Кампанията е част от инициативата на правителството за съдействие на Македония за възстановяване след природното бедствие в Скопски и Тетовски региони на 6 и 7 август 2016 г., допълват от транспортното ведомство.