Антъни Генов с престижна победа на турнир от първа категория на Тенис Европа

Той даде само един гейм на участващия с "уайлд кард" Филип Кагстрьом (Германия) след 6:0, 6:1

Антъни Генов (ТК "15-40") стартира с победа на силния турнир до 14 г. в Ренинген (Германия), който е от първа категория на Тенис Европа, информира родната тенис федерация. Той даде само един гейм на участващия с "уайлд кард" Филип Кагстрьом (Германия) след 6:0, 6:1. Другият ни представител Алекс Ганчев (ТК "Железничар 1996") отстъпи на друг германец Максимилиан Хомберг с 2:6, 0:6. Генов и Ганчев ще участват и на двойки, където са поставени под номер 8. Миналата седмица тандемът спечели състезание в Мюнхен.

Ударно стартира участието на "А" и "Б" отборите ни  до 12 г. по проекта "3Т – Тенис Тийм Талант".  Повече вижте тук.

Марек Михайлов и Михаел Лудешер (Австрия) записаха победа в турнира от трета категория на Тенис Европа в Блуденц (Австрия). Те надделяха над представителите на домакините Кенан Ходжич и Матияс Майер с 2:6, 2:6. Йоанна Белоконска ще се бори за по-предно класиране на двойки, след като загуби мача си на сингъл с 3:6, 2:6 срещу София Костула (Белгия) в надпреварата до 14 г. в Нивел (Белгия), което е от трета категория на ТЕ.

Александра Златарова (ТК "Черноморец") отстъпи с 3:6, 2:6 срещу Елинор Баглоу (Великобритания) на старта на участието си на сингъл на турнира във Вила до Конде (Португалия) до 18 г. от пета категория на ITF.  Яна Горанова (ТК "М-Спорт") пък допусна загуба в състезание от същата категория в Скопие (Македония) след 1:6, 0:6 срещу Дария Курзовска (Македония). И двете продължават в турнирите на двойки, където още не са изиграли първите си срещи. В Португалия очаква представянето и на Вениамин Нив (ТК "Банкя"), както и това на Ивон Михалева (ТК "Левски") и Калоян Вълчев (ТК "Черно море Елит") в Скопие.