ВМРО иска КПП-та в циганските гета

Имиграцията и гетата са сходни опасности, смята председателят на ВМРО Красимир Каракачанов

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов предлага разполагане на жандармерия в циганските гета в страната и постоянен контрол по подобие на новите контролно-пропускателни пунктове във вътрешността на страната, които ще се изграждат срещу имигранти, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Предложението идва след поредните размирици в Кюстендил, при които се наложи полицията да изтласква циганска тълпа с предупредителни изстрели.

"Ако България продължава да допуска циганското население да се чувства над закона, съвсем скоро размирици като тази в Кюстендил ще ни се виждат като детска игра. България трябва да се готви не само за имигрантския поток, с който Турция ни шантажира, но и за цигански произвол в още по-големи размери. И ако днес в Кюстендил циганските кланове се бият помежду си, а полицията ги усмирява, утре те ще се обърнат към самата полиция и към останалите граждани на България. Да не забравяме че развилнели се цигани редовно нападат екипи на бърза помощ, грабят, насилват и убиват възрастни хора по малките населени места. Неминуемо утре ще нападнат и полицията", предупреждава Каракачанов.

"Както многократно сме заявявали с моите колеги от парламентарната група на Патриотичния фронт, необходимо е спешно да бъдат приложени редица конкретни мерки за справяне с циганския проблем. Част от  тях са промяна в социалната политика по отношение на социални и детски придобивки, в здравеопазването – проверка на цели гета, които са инвалидизирани поради астма или епилепсия. Задължителното образование и обвързването му с получаването на социални помощи. Както и премахване на т.нар. „малозначително престъпление“, по който параграф се измъкват циганите, извършвайки битови престъпления, а също и създаването на дежурни съдилища, които да произнасят моментално след ареста присъда за подобни престъпления", обяснява Каракачанов.

Според Патриотичния фронт трябва да се започне със спешните мерки за справяне с циганската престъпност - промени в Наказателния кодекс и в социалната политика към тази общност.