Окончателно: Клишина бе допусната да участва в Рио

Руската лекоатлетка Дария Клишина все пак ще бъде допусната до участие на олимпиадата в Рио, реши Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF), предава ТАСС. Решението идва ден преди началото на състезанията в дисциплината, в която се състезава рускнята - скока на дължина, които започват на 16 август.

Окончателното решение на казуса идва след като на 13 август IAAF съобщи, че Клишина е отстранена от участие на игрите в Рио въз основа на нова информация, получена предишната седмица. Лекоатлетката обжалва това решение в Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS), който разгледа казуса и постанови, че рускинята има право да участва в олимпийските състезания.

"Започнахме разглеждането на нови доказателства, които ни бях представени", се казва в изявлението на IAAF, което завършва с финалното решение на асоциацията: "Следователно тя може да участва на игрита в Бразилия".

Руските лекоатлети бяха отстранени от участие на олимпиадата в Рио заради дисквалифициране на националната федерация. Единствената руска лекоатлетка на олимпиадата е Клишина, която живее и тренира в чужбина.