ЦСКА се развихри за 5:1 срещу Нефтохимик пред Стоичков

Преслав Йорданов се отпуши, Диого Виана с два гола

ЦСКА се развихри за 5:1 срещу Нефтохимик на "Армията" пред погледа на Христо Стоичков, дошъл специално от Маями да наблюдава двубоя. През цялото време феновете аплодираха своя любимец.

В чест на навършилия на 12 август 75 години Димитър Якимов, агитката показа плакат "ЧРД Мита". На полувремето,на терена пред сектор "А", изпълнителния директор на "армейците" Пламен Марков подари икона на легендата Митата Якимов, а по радиоуредбата прозвуча "На многая лета".

Присъствието на най-разпознаваемия български футболист в света Христо Стоичков вдъхнови момчетата на Христо Янев за победа. И още на полувремето "червените" водеха вече с 4:0. През второто полувреме "армейците" намалиха темпото и се стигна до крайното 5:1.

С първото попадение в мача Преслав Йорданов се отпуши и отбеляза първия си гол за ЦСКА в Първа професионална лига. С две попадения се отчете отново изключително добре игралия Диого Виана. Така, след двата си гола срещу Славия в първия кръг,  Виана отново спази графика да бележи по два пъти в даден мач.  По едно попадение записаха Арсенио Нунеш и юношата на ЦСКА Божидар Чорбаджийски отбелязал петото попадение с глава. Автогол си отбеляза Александър Дюлгтеров.

Първите два гола за "армейците" станаха след асистенции на капитана Борис Галчев.За попадението на Чорбаджийски подаде Самир Аясс.


След мача Христо Стоичков посети играчите на "армейците" в съблекалнята и ги поздрави за убедителната победа. След срещата треньорът на "армейците" Христо Янев заяви:"Бате Ицо винаги е бил от съществена роля за това ние да израстваме като футболисти като по-млади, и сега като подкрепа, която получаваме като треньори. Kаза на момчетата неща, които е наблюдавал в мача. Поздрави ги за победата и каза, че винаги ще бъде зад нас", разкри Янев пред Диема Спорт 2 след изразителния успех.

"Човек като Стоичков означава много за младите. Той е стимул за всички нас", добави амбициозният треньор на "червените".

"През първото полувреме момчетата бяха перфектни. Загубата с Верея я претърпяхме, взехме си поуки", убеден е Ицо Янев.

"Видях много по-отборни и по-комбинативни действия от нашия отбор днес. След почивката малко намалихме оборотите, водехме 4:0, но начинът не е приемлив за нас. Цялата четворка в защита игра перфектно, но има много работа, която трябва да свършим", добави Янев.