Порязан от съдиите боксьор обясни как "стават нещата" в Рио

Румънският боксьор Михай Нистор обясни на какво се дължат множеството оплаквания от съдиите в този спорт на Олимпиадата в Рио.

Михай разяснил защо реферите дадоха победата на неговия съперник Хюсейн Яшияш (Йор) в сблъсък от надпреварата, съобщава Топспорт.

Представителят на Йордания чу на два пъти отброяването за нокдаун, но въпреки това спечели с 2:1 съдийски гласа. След поражението Нистор е получил поздравления от почти всички треньори на другите тимове, включително и от кубинеца Хоел Арате, който е начело на българския тим.

Специални адмирации е демонстрирал и колоритният роден коментатор Петър Василев - Петела. Журналистът от БНТ се хванал за главата и казал, че не е виждал подобно нещо в своята кариера.

"Как бих могъл да очаквам подобно решение - коментира пред румънските журналисти Нистор. - Моят съперник изобщо не мислеше, че печели. Всичко е много просто. Французинът Йока се страхува да се бие с мен. Неговите хора имат нов човек в ръководството на АИБА и затова те искат да имат няколко олимпийски шампиона. Йока може да загуби само с нокаут. В противен случай е олимпийски шампион. Знаех, че може да ме прецакат и затова тръгнах още в началото да играя за нокаут. Ето с такива обири боксът ще изчезне от света на спорта".

Нистор е единственият човек, който е нокаутирал настоящия световен шампион за професионалисти в тежка категория Антъни Джошуа.