Силвия Дънекова: Нямам никакъв и логичен отговор

Дънекова изрази надежда, че случаят няма да се отрази на работата и в МВР

Уличената в употреба на допинг българска лекоатлетка Силвия Дънекова бе гост в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия само часове, след като се завърна от Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Дънекова категорично заяви, че е невинна и изрази надежда, че случаят няма да се отрази на работата и в МВР.

„Не съм единствената, но за съжаление съм една от тези, уличени в употребата на допинг. Не се чувствам виновна. Няма как да съм го направила умишлено. Може би не трябва аз да обяснявам какво е това. Това е един препарат, който от много години WADA го изследва“, коментира Дънекова.

„Това е препарат, който повишава хемоглобина и дава някаква издръжливост. Той е забранен много отдавна. Това е препаратът, който унищожи колоезденето. Във Франция само да те хванат, че го носиш в раницата си, могат да те вкарат в затвора“, продължи тя.

„Това е съмнение за наличието на метаболитен продукт. Аз съм тук не, за да се оправдавам, а за да кажа фактите. Сама отидох и дадох урина на 30-ти, която е негатив. Нямаше никакво съмнение. На 1 август дойдоха отново и казаха, че трябва да ми вземат кръв. Отидох, дадох кръв, а след това ми казаха, че трябва да дам отново и урина.“

„Нямам никакъв и логичен отговор. Шокът и стресът е невероятно голям. Това нещо много трудно се преживява. Сигурна съм, че мога да бъда нападната, и съм сигурна, че така ще се случи (б.р. - за работата си в МВР). Надявам се това да не се отрази на работата ми, за да мога да стъпя на нещо малко и да продължа да градя живота си. Аз знам, че не съм го направила. Това нещо се слага само с инжекция. Няма как да съм го направила или някой да ми го е направил докато съм спала“, каза още Силвия Дънекова.